• preofesionalni-pomivalni-stroji-winterhalter-gastronom
  • klima-naprave-mitsubishi-toshiba-daikin
  • gostinska-oprema-kovinastroj-gastronom
  • Emetro
  • preofesionalni-pomivalni-stroji-winterhalter-gastronom
  • Emetro, gostinska oprema
Previous Next

HACCP sistem (Hazard Analysis and Critical Control Point System):

  • je preventivni sistem, ki omogoča identifikacijo oziroma prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno prisotnimi dejavniki tveganja v živilih, ki lahko ogrožajo zdravje človeka,
  • je kratica za sistemsko metodo, ki ugotavlja in ocenjuje dejavnike tveganja pri posameznih postopkih proizvodnje in prometa z živili,
  • določa načine kontrole in prepoznava kritične kontrolne točke (KKT),
  • danes predstavlja najuspešnejšo metodo za proizvodnjo varnih živil.

Evropska skupnost ga je vključila v evropsko zakonodajo 14. junija 1993 z direktivo 93/43 EEC. Direktiva 93/43 EEC se nanaša na higieno živil, v 3. členu postavlja zahtevo, da morajo nosilci dejavnosti v promet in proizvodnjo živil vgraditi principe sistema HACCP.

 

ELEKTROMEHANIKA METRO d.o.o.

naslov: Polje 9e, 6310 IZOLA

davčna številka: 78454778

tel: 00386 (0)5 641 30 30 

faks: 00386 (0)5 640 08 08 

email: metro@siol.net

Emetro